Znakomita przekąska, która zasmakuje dosłownie każdemu. Prosty przepis na kulinarny sukces. Koniecznie wypróbuj go w domu!
Składniki
- Suszone śliwki (100 gramów)
- Suszone morele (100 gramów)
- Orzechy nerkowca (100 gramów)
- Słonecznik (3 łyżki)
- Owoce goji (100 gramów)
- Migdały (100 gramów)
- Wiórki kokosowe (50 gramów)
- Niebieski mak (50 gramów)
- Pomarańcza (1 sztuka)
- Cynamon (1 łyżeczka)
- Goździki (3 sztuki)
- Koniak (50 gramów)
Przygotowanie
Skórkę pomarańczy ścieramy na drobnych oczkach tarki i odkładamy na bok w miseczce. Następnie mielimy drobno w maszynce do mięsa nerkowce, morele, śliwki, owoce goji, migdały i siemię lniane. Całość mielimy i przekładamy do miski ze startą skórką pomarańczy. Wszystkie składniki mieszamy i dodajemy do nich koniak, cynamon i rozkruszone w moździerzu goździki.
Z powstałej masy formujemy dowolnej wielkości kulki cynamonowe. Połowę przygotowanych kulek obtaczamy w niebieskim maku, a pozostałe w wiórkach kokosowych. Gotowe!