Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Wegańskie kulki z cynamonem

Kulki cynamonowe

Znakomita przekąska, która zasmakuje dosłownie każdemu. Prosty przepis na kulinarny sukces. Koniecznie wypróbuj go w domu!

Składniki

  • Suszone śliwki (100 gramów)
  • Suszone morele (100 gramów)
  • Orzechy nerkowca (100 gramów)
  • Słonecznik (3 łyżki)
  • Owoce goji (100 gramów)
  • Migdały (100 gramów)
  • Wiórki kokosowe (50 gramów)
  • Niebieski mak (50 gramów)
  • Pomarańcza (1 sztuka)
  • Cynamon (1 łyżeczka)
  • Goździki (3 sztuki)
  • Koniak (50 gramów)

Przygotowanie

Skórkę pomarańczy ścieramy na drobnych oczkach tarki i odkładamy na bok w miseczce. Następnie mielimy drobno w maszynce do mięsa nerkowce, morele, śliwki, owoce goji, migdały i siemię lniane. Całość mielimy i przekładamy do miski ze startą skórką pomarańczy. Wszystkie składniki mieszamy i dodajemy do nich koniak, cynamon i rozkruszone w moździerzu goździki.

Z powstałej masy formujemy dowolnej wielkości kulki cynamonowe. Połowę przygotowanych kulek obtaczamy w niebieskim maku, a pozostałe w wiórkach kokosowych. Gotowe!

Powiązane posty