Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Wegetariańska owsianka

Wegetariańska owsianka

Pyszne śniadanie pełne witamin i minerałów. Idealny wybór dla wegetarian (i nie tylko).

Składniki

  • Mleko roślinne – 500 mililitrów
  • Płatki owsiane – 1.5 szklanki
  • Kakao naturalne – 3 łyżeczki
  • Cynamon mielony – 2 szczypty
  • Kurkuma – 2 szczypty
  • Truskawki – 8 sztuk
  • Banan – 1 sztuka
  • Nasiona chia – 4 łyżki
  • Słonecznik łuskany – 4 łyżki
  • Miód – 2 łyżki

Przygotowanie

Do rondelka przekładamy płatki owsiane z mlekiem i przyprawami. Gotujemy do momentu, aż płatki napęcznieją. W tym momencie możemy posłodzić je miodem. Teraz nakładamy owsiankę do misek. Każdą porcję dekorujemy pokrojonymi bananami, truskawkami, nasionami chia i słonecznikiem.

Powiązane posty