Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Zielona słodycz

Absynt z koniakiem

Absynt w połączeniu z koniakiem daje intensywny aromat, który wzbogacony o odrobinę słodyczy, potrafi zdziałać prawdziwe cuda.

Składniki

  • Koniak – 80 ml
  • Absynt – 20 ml
  • Angostura – 10 ml
  • Syrop cukrowy – 15 ml
  • Skórka z cytryny
  • Kostki lodu

Przygotowanie

Do shakera (lub słoika z nakrętką) przelewamy koniak, absynt i syrop cukrowy. Dodajemy kostki lodu i angosturę. Dokładnie mieszamy i przez sitko przelewamy do szklanek. Na koniec dodajemy skórkę z cytryny nabitą na wykałaczkę.

Powiązane posty