Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Zupa szczypiorkowa

Zupa szczypiorkowa

Oryginalna zupa szczypiorkowa zachwyci każdego. Spróbuj czegoś nowego w swojej kuchni, a uzyskasz naprawdę znakomite efekty.

Składniki

  • Masło – 1 łyżka
  • Cebula – 1
  • Marchewka – 1
  • Ziemniaki – 3
  • Kurkuma – szczypta
  • Papryka – szczypta
  • Bulion – 1 litr
  • Drobny makaron – 3 łyżki
  • Szczypiorek – pęczek
  • Śmietana do zup (18% lub 30%) – 60 ml

Przygotowanie

Rozpuszczamy masło w garnku i szklimy na nim posiekaną cebulę. Dodajemy drobno pokrojoną marchewkę i smażymy całość przez ok. 3 minuty. Po tym czasie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, kurkumę, paprykę, sól i pieprz. Smażymy kolejne 3 minuty.

Po tym czasie wlewamy do garnka bulion, dodajemy suchy makaron i gotujemy. Kiedy zupa się zagotuje, przykrywamy garnek i gotujemy całość jeszcze ok. 15 minut. Na koniec dla dekoracji i smaku dodajemy śmietanę i posiekany szczypiorek.

Powiązane posty