Kapusta pekińska w przepisie kulinarnym inspirowanym kuchnią azjatycką. Skosztuj smaków Chin i rozkoszuj się wyjątkowym aromatem.
Składniki
- Kapusta pekińska – 1 sztuka
- Sos sałatkowy czosnkowy – 1 opakowanie
- Sos sweet chilli – 3 łyżki
- Płatki marynowanego imbiru – 2 sztuki
- Ogórek świeży – 2 sztuki
- Papryka czerwona – 2 sztuki
- Kolendra – 1 pęczek
- Kiełki fasoli – 1 opakowanie
- Kurczak z rosołu – 300 gramów
Przygotowanie
Mięso rozdrabniamy, kapustę szatkujemy, paprykę i ogórka kroimy w cienkie plastry, a imbir drobno siekamy. Wszystkie te składniki przekładamy do salaterki. Sos sałatkowy łączymy z sosem chili. Sos przelewamy do sałatki, dokładnie mieszamy i dekorujemy całość listkami kolendry oraz kiełkami.