Prosty przepis znakomicie sprawdzi się przy każdej okazji. Skosztuj pikantnego mięsa z delikatnym makaronem. Kurczak, pokruszone chili, spaghetti i pieczarki z kilkoma prostym dodatkami potrafią sprawić kulinarne cuda.
Składniki
- Ugotowany makaron rurki – 300 gramów
- Spaghetti Napoli – 1 opakowanie
- Pierś z kurczaka – 2 sztuki
- Pieczarki – 6 sztuk
- Marchewka z rosołu – 1 sztuka
- Cebula – 1 sztuka
- Woda – 250 mililitrów
- Ząbek czosnku – 1 sztuka
- Starty ser cheddar – 3 łyżki
- Pokruszone chili – 1 szczypta
- Oliwa – 3 łyżki
Przygotowanie
Przyprawę do spaghetti rozrabiamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę, a pieczarki kroimy w plastry. Przekładamy warzywa i grzyby na patelnię i delikatnie podsmażamy. W tym czasie kroimy kurczaka w paski. Dokładamy go na patelnię i dosypujemy pokruszone chili. Teraz dolewamy przygotowany na początku sos. Całość doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok. 5 minut.
Na koniec dosypujemy makaron i pokrojoną w krążki marchewkę. Całość gotujemy, po czym przekładamy na talerze i dekorujemy startym serem.