Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Sałatka z makaronem konjac

Sałatka z makaronem konjac

Pyszna sałatka z warzywami – koniecznie wypróbuj ten przepis kulinarny.

Składniki

  1. Orzechy ziemne prażone – 50 g
  2. Brokuł – 1 sztuka
  3. Fasola edamame, mrożona – 200 g
  4. Makaron ryżowy – 270 g
  5. Limonka – 1 sztuka

Sos

  1. Olej sezamowy – 1 łyżka
  2. Masło orzechowe – 80 g
  3. Czosnek – 1 ząbek
  4. Sok z limonki – 1 łyżka
  5. Sos sojowy – 1 łyżka
  6. Sos sriracha – 1 łyżeczka
  7. Woda – 100 ml
  8. Syrop klonowy – 1 łyżka

Przygotowanie

Rozdrabniamy orzeszki ziemne, a makron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie go odcedzamy i przekładamy do miski. Fasolę i brokuła podzielonego na różyczki gotujemy na parze. Po ostudzeniu przekładamy je do makaronu. Przeciskamy przez praskę czosnek i dodajemy do niego wszystkie składniki na sos. Dokładnie mieszamy. Całość delikatnie podgrzewamy i zalewamy makaron tak przygotowanym sosem. Przed podaniem ozdabiamy danie pokruszonymi orzechami i sokiem z limonki.

Powiązane posty