Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Spaghetti z awokado

Spaghetti z awokado

Prosty przepis na wyborny obiad. Spaghetti z sosem awokado podbije serce każdego smakosza.

Składniki

  • awokado – 2 szt.
  • ząbek czosnku – 2 szt.
  • oliwa z oliwek – 1 łyżka
  • pieprz czarny – 1 szczypta
  • sok z cytryny – 1 łyżka
  • sól – 1 szczypta
  • bazylia świeża – 24 g

Dodatkowo

  • makaron spaghetti, bezglutenowy – 220 g
  • oliwa z oliwek – 1 łyżka
  • papryczka chili czerwona – 0,5 szt.
  • grana padano, tarty – 2 łyżki

Przygotowanie

Miąższ z awokado wraz ze wszystkimi pozostałymi składnikami na sos dokładnie blendujemy. Dolewamy oliwę i miksujemy do momentu, aż uzyskamy gładką masę. Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.

Siekamy chili, a na rozgrzaną patelnię przelewamy oliwę. Podsmażamy chili i po kilku minutach dodajemy na patelnię odcedzony makaron. Dodajemy zielone pesto z awokado. Mieszamy zawartość patelni. Na koniec przekładamy całość na talerze i ozdabiamy startym parmezanem.

Powiązane posty