Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Surówka z kiszonej kapusty

Surówka z kiszonej kapusty

Tradycyjna polska surówka, którą przygotować każdy powinien chociaż raz. A więc nie ma na co czekać.

Składniki:

  • Kiszona kapusta – 300 g
  • Marchewka – 1/2
  • Jabłko – 1/2
  • Cebula – 1/2
  • Zmielony pieprz – 1/3 łyżeczki
  • Olej roślinny – 3 łyżki
  • Posiekana natka pietruszki – 1 łyżka

Przygotowanie

Odciskamy kapustę z soku, kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do salaterki. Następnie dodajemy obrane i starte na dużych oczkach tarki jabłko i marchewkę. Cebulę kroimy w drobną kostkę i również przekładamy do salaterki. Całość wzbogacamy o pieprz, natkę pietruszki i olej. Wszystko dokładnie mieszamy. Gotowe!

Powiązane posty