Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Surówka z brokuł 

sałatka w misce

Obiadu nie możemy sobie w zasadzie wyobrazić bez surówki. Surowe warzywa są niezbędne, ponieważ podkreślają smak całego dania, ale co ważniejsze, zawierają bogactwo witamin. Taka też jest surówka z brokuł, którą będziemy się po prostu delektować.

Składniki: 

  • 250 g brokułu 
  • 100 g marchewki 
  • 1 czerwone jabłko 
  • 1 opakowanie sosu sałatkowego włoskiego 
  • 2 łyżeczki octu z czerwonego wina 
  • 3 łyżki oleju z pestek winogron 
  • 3 łyżki żurawiny suszonej 
  • 2 łyżki orzechów laskowych 

Sposób przygotowania: 

Brokuły należy podzielić na małe kawałki. Marchew natomiast obieramy i ścieramy na tarce z grubymi oczkami. 

Jabłko musimy umyć, a następnie kroimy je w drobną kostkę. 

Następnie sos sałatkowy włoski łączymy z octem i olejem. 

Zostaje na koniec wymieszać wszystkie składniki razem i już można podawać na stół pyszną zdrową surówkę. 

Powiązane posty