Wyborna zupa prosto z Indii – teraz również w Twojej kuchni. Elegancko, tanio i smacznie. W dodatku zrealizujesz przepis szybko i bez nadmiernego zmęczenia.
Składniki
- Cukier (1 łyżeczka)
- Jogurt naturalny (2 łyżki)
- Bulion warzywny (1 sztuka)
- Pieprz cayenne (0.5 łyżeczki)
- Cebula czerwona (0.5 sztuki)
- Ocet z białego wina (1 łyżka)
- Świeża kolendra (posiekana) (1 pęczek)
- Czosnek posiekany, ząbek (1 sztuka)
- Pomidory pokrojone na ćwiartki (250 gramów)
- Ogórek obrany i drobno posiekany (0.5 sztuki)
- Curry (0.5 łyżeczki)
- Białe pieczywo (bez skóry), kromka (1 sztuka)
Przygotowanie
Na początek przygotowujemy bulion. Następnie miksujemy na gładką masę pokruszone pieczywo, cebulę, czosnek, kolendrę, pomidory, cebulę i ogórka (wszystko razem). Tak przygotowany krem łączymy z wystudzonym bulionem. Na koniec doprawiamy zupę octem, pieprzem i cukrem. Mieszamy i odstawiamy na ok. 1 godzinę do lodówki. Przed podaniem dekorujemy zupę jogurtem i listkami kolendry.