Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Gazpacho

Gazpacho, screen z YouTube

Wyborna zupa prosto z Indii – teraz również w Twojej kuchni. Elegancko, tanio i smacznie. W dodatku zrealizujesz przepis szybko i bez nadmiernego zmęczenia.

Składniki

  • Cukier (1 łyżeczka)
  • Jogurt naturalny (2 łyżki)
  • Bulion warzywny (1 sztuka)
  • Pieprz cayenne (0.5 łyżeczki)
  • Cebula czerwona (0.5 sztuki)
  • Ocet z białego wina (1 łyżka)
  • Świeża kolendra (posiekana) (1 pęczek)
  • Czosnek posiekany, ząbek (1 sztuka)
  • Pomidory pokrojone na ćwiartki (250 gramów)
  • Ogórek obrany i drobno posiekany (0.5 sztuki)
  • Curry (0.5 łyżeczki)
  • Białe pieczywo (bez skóry), kromka (1 sztuka)

Przygotowanie

Na początek przygotowujemy bulion. Następnie miksujemy na gładką masę pokruszone pieczywo, cebulę, czosnek, kolendrę, pomidory, cebulę i ogórka (wszystko razem). Tak przygotowany krem łączymy z wystudzonym bulionem. Na koniec doprawiamy zupę octem, pieprzem i cukrem. Mieszamy i odstawiamy na ok. 1 godzinę do lodówki. Przed podaniem dekorujemy zupę jogurtem i listkami kolendry.

Powiązane posty