Znakomity pomysł na przekąskę z owoców morza. Wystarczy kupić krewetki i kilka prostych składników, żeby w zaledwie 15 minut przygotować prawdziwą ucztę dla podniebienia.
Składniki
- Krewetki (24 sztuki)
- Przyprawa uniwersalna
- Ząbek czosnku (4 sztuki)
- Sok z cytryny (1 łyżka)
- Masło (lub margaryna) (1 łyżka)
- Oliwa z oliwek (1 łyżka)
Przygotowanie
Krewetki obieramy z pancerzyków i usuwamy z nich jelita. Teraz delikatnie podsmażamy czosnek na rozgrzanej oliwie na patelni. Po ok. 2 minutach dodajemy krewetki, a następnie również masło i sok z cytryny. Po rozpuszczeniu się masła dodajemy przyprawę uniwersalną, dokładnie mieszamy zawartość patelni i smażymy do momentu, aż krewetki przybiorą złocistą barwę.