Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Koktajl z mango 

koktail mango w szklance

Mango lassi to niezwykle popularny indyjski koktajl. Nic dziwnego, że jest tak chętnie pity, ponieważ jest wyjątkowo smaczny no i urzeka wspaniałym wyglądem. Zawdzięcza to pięknemu owocowi mango. 

Składniki

  • 1 duże dojrzałe mango 
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego 
  • 1 łyżka syropu klonowego (jeżeli go nie mamy, może być miód) 
  • ½ szklanki chłodnej wody 
  • szczypta zmielonego karmadonu – nie trzeba go dodawać, ale warto 

Sposób przygotowania: 

Musimy się dobrać do miąższu tego pysznego owocu, a więc najpierw mango musi być obrane ze skórki. Wiele osób ma problem z tą czynnością. Jest wiele technik, aby zrobić to umiejętnie i szybko. Można wycinać kawałki, tnąc nożem w kierunku pestki lub po prostu odkrawać ją kawałkami. Pestka nie będzie nam potrzebna, więc można ją wyrzucić, a gładki mąż, ale bez włókien wkładamy do pojemnika blendera. 

Dodajemy także pozostałe składniki, czyli wodę, syrop klonowy, jogurt, a także cukier i karmadon. 

Teraz musimy wszystko miksować tak długo, aż powstanie gładki mus. Wtedy mango lassi będzie gotowe do podania i będzie można delektować się jego wspaniałym smakiem. 

Powiązane posty