Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Kurczak z patelni

Zapomnij o suchym i twardym mięsie. Przygotuj kurczaka, który będzie rozpływał się w ustach.

Składniki

  • pierś z kurczaka – 2 sztuki
  • kostka rosołowa – 1 sztuka
  • oliwa lub olej – 3 łyżki

Przygotowanie

Kostkę rosołową mieszamy z 3 łyżkami oliwy lub oleju. Nacieramy mieszanką pierś kurczaka. Teraz przekładamy mięso na patelnię i smażymy je do momentu uzyskania złocistej barwy z każdej strony. Później wystarczy dobrać odpowiednie dodatki zgodnie ze swoimi preferencjami. Najlepiej mięso będzie komponować się z ziemniakami i zieloną sałatką.

Powiązane posty