Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Naleśniki imprezowe

Naleśniki imprezowe, screen z YouTube

Małe naleśniczki, czyli idealna przekąska na każdą imprezę. Łatwe do przygotowania i do zjedzenia, a przy tym wyjątkowo smaczne. Umilą każde spotkanie – niezależnie od jego natury.

Składniki

  • Naleśnik, duży (ok. 28 cm średnicy) (1 sztuka)
  • Wędzony łosoś w plastrach (100 gramów)
  • Majonez (1 łyżka)
  • Koperek, gałązka (1 sztuka)
  • Zielone pesto (1 łyżka)

Przygotowanie

Naleśnika smarujemy majonezem, na który nakładamy pesto. Układamy na nim kawałki wędzonego łososia. Całość zwijamy w rolkę. Naleśnika owijamy folią spożywczą i pozostawiamy w lodówce na kilka godzin, żeby całość dobrze stężała. Po tym czasie kroimy naleśnika na porcje i dekorujemy odrobiną koperku.

Powiązane posty