Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Placki bananowe z czekoladą

Placki bananowe z syropem klonowym

Pyszne i łatwe do przygotowania placki bananowe. Idealny wybór na proste śniadanie lub lekką kolację. Dodatkowa porcja biała sprawi, że placki będą wyjątkowo puszyste!

Składniki

  • Jajko (1 sztuka)
  • Banan (120 g)
  • Czekolada mleczna (10 g)
  • Mąka pszenna (50 g)
  • Odżywka białkowa o smaku ciasteczkowym (10 g)
  • Oliwa z oliwek (5 ml)
  • Proszek do pieczenia (0,5 łyżeczki)
  • Cynamon (szczypta)
  • Sól (szczypta)

Przygotowanie

Banana obieramy ze skórki i rozgniatamy (najlepiej widelcem). Przekładamy go do miski i dodajemy do niego jajko i oliwę. Składniki dokładnie mieszamy. Teraz rozdrabniamy czekoladę i przekładamy ją do osobnej miski, gdzie łączymy ją razem ze wszystkimi suchymi składnikami. Tak powstałą mieszankę przesypujemy do miski z bananem i ponownie mieszamy.

Tak powstałą masę przekładamy partiami na rozgrzaną suchą patelnię. Smażymy mocno z obu stron. Tak przygotowane placki bananowe z czekoladą podajemy gorące. Możemy dodatkowo polać je syropem klonowym.

Powiązane posty