Jak przygotować placki z kaszy kus kus? Okazuje się, że bardzo łatwo. A w dodatku tanio i przyjemnie. I przy tym smacznie. Brzmi znakomicie, prawda? No to do dzieła.
Składniki
- Kasza kuskus (300 gramów)
- Przyprawa do kotletów mielonych (1 opakowanie)
- Cukinia (0.5 sztuki)
- Cebula (1 sztuka)
- Jajko (1 sztuka)
- Parmezan starty (2 łyżki)
- Tłuszcz do smażenia
Przygotowanie
Na początek kroimy w kostkę cebulę i cukinię, które podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Następnie dodajemy również kaszę kus kus. Zawartość patelni dokładnie mieszamy i zalewamy 600 ml wrzącej wody. Garnek przykrywamy, zestawiamy z ognia i zostawiamy na ok. 10 minut.
W tym czasie przygotowujemy przyprawę zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po lekkim przestygnięciu kaszy, dodajemy do niej ser, przyprawę i jajko. Z tak przygotowanej masy lepimy niewielkie placki, które smażymy na patelni do momentu uzyskania przez nie złocistej barwy.