Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Placki z kus kusu

Placki z kaszy kus kus

Jak przygotować placki z kaszy kus kus? Okazuje się, że bardzo łatwo. A w dodatku tanio i przyjemnie. I przy tym smacznie. Brzmi znakomicie, prawda? No to do dzieła.

Składniki

  • Kasza kuskus (300 gramów)
  • Przyprawa do kotletów mielonych (1 opakowanie)
  • Cukinia (0.5 sztuki)
  • Cebula (1 sztuka)
  • Jajko (1 sztuka)
  • Parmezan starty (2 łyżki)
  • Tłuszcz do smażenia

Przygotowanie

Na początek kroimy w kostkę cebulę i cukinię, które podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Następnie dodajemy również kaszę kus kus. Zawartość patelni dokładnie mieszamy i zalewamy 600 ml wrzącej wody. Garnek przykrywamy, zestawiamy z ognia i zostawiamy na ok. 10 minut.

W tym czasie przygotowujemy przyprawę zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po lekkim przestygnięciu kaszy, dodajemy do niej ser, przyprawę i jajko. Z tak przygotowanej masy lepimy niewielkie placki, które smażymy na patelni do momentu uzyskania przez nie złocistej barwy.

Powiązane posty