Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Pulpety rybne 

pulpety rybne na talerzu

Wielu znawców kuchni i dietetyków twierdzi, że ryby są o wiele zdrowsze od mięs. Dlatego wszyscy, którzy kochają pulpety i pulpeciki różnej wielkości, powinni spróbować tych, które są zrobione z ryby. 

Składniki: 

  • 1 kg filetów rybnych 
  • pietruszka 
  • marchewka 
  • 1/4 selera 
  • pół łyżeczki masła 
  • jajko 
  • 1/4 szklanki mleka 
  • pół bułki 
  • łyżka posiekanej natki pietruszki (może być koperek) 
  • sól 

Sposób przygotowania: 

Bierzemy bułkę, filety rybne i mielimy. 

Następnie do tych składników dodajemy mleko, masło, jajko i natkę pietruszki. Opcjonalnie zamiast w tej ostatniej, można dodać koperek. Wszystko razem mieszamy. Następnie formujemy kształtne pulpety. 

Włoszczyznę należy dokładnie umyć i obrać. Potem warzywa kroimy i zalewamy wodą. Teraz trzeba je zagotować. Pamiętajmy, że woda musi być posolona. 

Następnie pulpety wkładamy do wrzącego wywaru. Musi się on gotować na wolnym ogniu przez 20 minut. 

Po tym czasie pulpety można już wykładać na talerze. Będą świetnie smakować z sosem koperkowym lub pomidorowym.

Powiązane posty