Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Roladki z kurczaka faszerowane serem pleśniowym 

Roladki z kurczaka faszerowane serem pleśniowym 

Ten przepis to idealna propozycja dla zabieganych. Szybki obiad nie musi być banalny, a dowodem na to są te roladki. To po prostu filety z piersi kurczaka z dodatkiem sera pleśniowego. To pełnowartościowy składnik obiadowy, a roladki najlepiej będą smakować z ryżem, kaszą lub ziemniakami. 

Składniki: 

  • 1 jajko  
  • 4 filety z piersi kurczaka  
  • 8 łyżek bułki tartej  
  • 2 łyżki oleju  
  • pieprz czarny 
  • 100 g sera camembert 
  • 1 łyżka mielonej słodkiej papryki 
  • pół łyżeczki soli 
  • rozmaryn 
  • tymianek 

Sposób przygotowania: 

Filety musimy umyć i osuszyć. Mięso oczyszczamy także z błonek. Następnie zawijamy luźno w folię spożywczą i rozbijamy na cienkie płaty. Jedną ze stron oprószamy rozmarynem, tymiankiem, solą i pieprzem. Kawałek sera natomiast układamy na środku. Następnie całość zawijamy tak, aby powstała rolada. Pamiętajmy, aby dokładnie zawinąć brzegi do środka. Dzięki temu ser nie będzie wypływać. 

Teraz w miseczce musimy roztrzepać jajko z papryką. Składniki przyprawiamy solą i pieprzem. Następnie przygotowane wcześniej roladki obtaczamy w jajku i w tartej bułce. Patelnia już powinna czekać z rozgrzanym olejem. Roladki smażymy ze wszystkich stron do momentu, aż nabiorą złotobrązowego koloru. Danie serwujemy, dopóki jest gorące. 

Powiązane posty