Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Spaghetti z masłem ziołowym

Spaghetti z masłem ziołowym

Wyborne spaghetti z boczkiem i masłem ziołowym. Szybki przepis na pyszny obiad.

Składniki

  • bazylia świeża – 24 g
  • boczek w plastrach – 100 g
  • pieprz czarny – 1 szczypta
  • makaron spaghetti – 500 g
  • masło – 80 g
  • rozmaryn świeży – 16 g
  • sól – 1 szczypta
  • parmezan tarty – 100 g
  • tymianek świeży – 10 g
  • szałwia świeża – 5 g

Przygotowanie

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pokrojony na małe kawałki boczek podsmażamy na suchej patelni. Na patelni z boczkiem rozpuszczamy masło, dodajemy na nie rozmaryn, tymianek i szałwię. Całość smażymy ok. 1 minuty. Po tym czasie dodajemy bazylię, sól i pieprz. Smażymy jeszcze ok. 30 sekund.

Odcedzony makaron przekładamy na patelnię. Mieszamy i przekładamy na talerze. Całość posypujemy parmezanem i świeżo mielonym pieprzem.

Powiązane posty