Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Surówka z kapusty i z sosem chili

Surówka z kapusty i z sosem chili

Słodkie chili znakomicie komponuje się z kapustą i marchewką. Wypróbuj ten przepis, a zachwycisz każdego smakosza.

Składniki

  • Kapusta (np. wczesna, biała lub pekińska) – ok. 400 g
  • Marchewka – 1/2 sztuki
  • Cebula – 1/3 sztuki
  • Słodki sos chili – 1 łyżka
  • Majonez – 1 łyżka
  • Sos sojowy – 1 łyżeczka
  • Ocet ryżowy (winny lub sok z cytryny) – 1/2 łyżki
  • Sól – do smaku
  • Pieprz – do smaku

Przygotowanie

Poszatkowaną kapustę przekładamy do salaterki. Dodajemy do niej drobno posiekaną cebulę oraz startą na małych oczkach tarki marchewkę. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy.

Powiązane posty