Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej

Szybki przepis na prostą surówkę z kapusty pekińskiej z papryką.

Składniki

  • Cukier – 0,5 łyżeczki
  • Papryka czerwona – 0,5 sztuki
  • Kapusta pekińska – 0,5 sztuki
  • Ocet jabłkowy – 2 łyżki
  • Oliwa z oliwek – 1 łyżka
  • Pieprz czarny – 1 szczypta
  • Sól – 2 szczypty
  • Szczypior cebuli – 24 g
  • Majonez – 2 łyżki

Przygotowanie

Paprykę kroimy w drobną kostkę, siekamy szczypiorek i kapustę. Przekładamy wszystko do salaterki i dodajemy wszystkie pozostałe składniki. Całość bardzo dokładnie mieszamy. Gotowe!

Powiązane posty