Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Surówka z kiszonej kapusty

Surówka z kiszonej kapusty

Rewelacyjna i prosta do przygotowania surówka, która nada każdej potrawie nowego wymiaru.

Składniki

  • Kiszona kapusta – 300 g
  • Marchewka – 1/2 sztuki
  • Jabłko – 1/2 sztuki
  • Cebula – 1/2 sztuki
  • Zmielony pieprz – 1/3 łyżeczki
  • Olej roślinny – 3 łyżki
  • Posiekana natka pietruszki – 1 łyżka

Przygotowanie

Kiszoną kapustę odciskamy z nadmiaru soku, kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do salaterki. Dodajemy do niej startą na tarce marchewkę i jabłko oraz pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Całość doprawiamy pieprzem, olejem roślinnym i natką pietruszki. Wszystko dokładnie mieszamy.

Powiązane posty