Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Surówka z młodej kapusty

Surówka z młodej kapusty

Tradycyjna i prosta do przygotowania surówka z młodej kapusty z kukurydzą i groszkiem.

Składniki

  • Młoda kapusta – 500 g
  • Groszek zielony, świeży – 100 g
  • Kukurydza ziarna – 100 g
  • Marchew – 150 g
  • Jogurt naturalny – 200 g
  • Majonez – 80 g
  • Oliwa z oliwek – 10 g
  • Sok z cytryny – 1 łyżka
  • Sól – 0,5 łyżeczki
  • Pieprz czarny – 0,25 łyżeczki

Przygotowanie

Gotujemy groszek i kukurydzę, następnie przelewamy zimną wodą i studzimy. Następnie mieszamy majonez, jogurt, sól, pieprz i sok z cytryny. Teraz przechodzimy do kapusty, którą siekamy. Tak samo przygotowujemy marchewkę.

Wszystkie przygotowane składniki przekładamy do salaterki i dokładnie ze sobą mieszamy.

Powiązane posty