Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Surówka z rzodkiewki

Surówka z rzodkiewki

Znakomita surówka z rzodkiewki, która pasuje niemal do każdego dania. Wypróbuj ten prosty przepis i przekonaj się o tym na własnej skórze. A raczej – kubkach smakowych.

Składniki

  • Rzodkiewka – 350 gramów
  • Sos sałatkowy – 1 opakowanie
  • Mały por – 1 sztuka
  • Małe jabłko – 1 sztuka
  • Kukurydza z puszki – 3 łyżki
  • Olej roślinny – 3 łyżki

Przygotowanie

Odcinamy zdrewniałą część pora, przecinamy go wzdłuż i kroimy w cienkie plastry. Obrane jabłko ścieramy na grubych oczkach tarki i mieszamy je z porem oraz olejem. Teraz rzodkiewki myjemy i ścieramy na grubych oczkach tarki, po czym dodajemy je do jabłka i pora. Dodajemy sos sałatkowy i odcedzoną z zalewy kukurydze. Całość mieszamy i odstawiamy na ok. 10 minut, żeby smaki się przegryzły.

Powiązane posty