Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Zielona pasta jajeczna

Zielona pasta jajeczna, screen z YouTube

Pyszna wariacja pasty jajecznej, która doskonale sprawdzi się na wielkanocnym stole. Zachwyca aromatem i smakiem. Z tym prostym przepisem masz gwarancje, że biesiadnicy będą sięgać po kolejną porcję aż do wyczerpania wszystkich zapasów.

Składniki

  • Jajko (4 sztuki)
  • Mozzarella tarta (2 łyżki)
  • Szczypiorek (0,5 pęczka)
  • Majonez (1 łyżka)
  • Sól (szczypta)
  • Pieprz (szczypta)

Przygotowanie

Jajka gotujemy na twardo (przez ok. 10 minut). Obieramy je ze skorupek i przekładamy do miski. Dodajemy do jajek majonez, mozzarellę i szczypiorek. Całość blendujemy do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji.

Tak przygotowaną pastę jajeczną doprawiamy solą i pieprzem, po czym delikatnie mieszamy. Rewelacyjna pasta jajeczna jest już gotowa do podania. Sprawdzi się nie tylko na Wielkanoc, ale również każdego dnia na śniadanie czy na kolację. A nawet jako lekka przekąska w trakcie dnia!

Powiązane posty