Pyszna wariacja pasty jajecznej, która doskonale sprawdzi się na wielkanocnym stole. Zachwyca aromatem i smakiem. Z tym prostym przepisem masz gwarancje, że biesiadnicy będą sięgać po kolejną porcję aż do wyczerpania wszystkich zapasów.
Składniki
- Jajko (4 sztuki)
- Mozzarella tarta (2 łyżki)
- Szczypiorek (0,5 pęczka)
- Majonez (1 łyżka)
- Sól (szczypta)
- Pieprz (szczypta)
Przygotowanie
Jajka gotujemy na twardo (przez ok. 10 minut). Obieramy je ze skorupek i przekładamy do miski. Dodajemy do jajek majonez, mozzarellę i szczypiorek. Całość blendujemy do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Tak przygotowaną pastę jajeczną doprawiamy solą i pieprzem, po czym delikatnie mieszamy. Rewelacyjna pasta jajeczna jest już gotowa do podania. Sprawdzi się nie tylko na Wielkanoc, ale również każdego dnia na śniadanie czy na kolację. A nawet jako lekka przekąska w trakcie dnia!