Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Pasta z tuńczyka

Pyszny, zdrowy i pożywny dodatek do świeżego pieczywa, który jest łatwy w przygotowaniu i zachwyca wyjątkowym smakiem. Wymaga ograniczonej ilości składników i nie wiąże się ze skomplikowanymi czynnościami, dzięki czemu każdy może ją wykonać. Pasta z tuńczyka idealnie sprawdzi się na śniadanie oraz kolację.

Składniki:
– Tuńczyk w sosie własnym (1 puszka)
– Ser ricotta (250 g)
– Miękkie masło (2 łyżki)
– Suszone pomidory (5 kawałków)
– Ostra papryka w proszku (szczypta)
– Pieprz (szczypta)

Przygotowanie:
Odsączamy tuńczyka w puszce z zalewy z sosu i przekładamy go do miski. Dodajemy do niego ser, po czym potrawę rozgniatamy widelcem i dokładnie mieszamy. Następnie kroimy suszone pomidory w drobną kostkę i dodajemy do miski z rybą razem z masłem. Całość ponownie rozgniatamy widelcem i mieszamy. Tak przygotowaną potrawę doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem oraz ostrą papryką w proszku, dostosowując ich ilość do własnych preferencji. Pasta z tuńczyka będzie najlepiej smakowała, jeśli na przynajmniej kilka chwil schowamy ją do lodówki, aby składniki dokładnie przeniknęły się smakami i zapachami. Pastę podajemy ze świeżym pieczywem wysokiej jakości.

Powiązane posty