Halibut jest wyborną rybą, po którą zaskakująco rzadko się sięga. A przecież jej przygotowanie jest proste i przyjemne! Z kolei efekt jest naprawdę zachwycający. Czerwona papryka, kostka rosołowa i kilka prostych składników. Z ich połączenia powstanie pyszny obiad, a przepis stanie się jednym z Twoich ulubionych.
Składniki
- Halibut filet – 4 sztuki
- Czerwona papryka – 3 sztuki
- Kostka rosołowa – 1 sztuka
- Ząbek czosnku – 2 sztuki
- Papryka słodka – 1 łyżeczka
- Cebula – 1 sztuka
- Olej z pestek winogron – 80 mililitrów
Przygotowanie
Filety skrapiamy oliwą i posypujemy szczyptą soli. Paprykę kroimy na mniejsze kawałki (pamiętamy o usunięciu gniazda nasiennego). Cebulę i czosnek obieramy i przecinamy na pół. Wkładamy je do miski i miksujemy razem z resztą oliwy. Teraz do papryki dodajemy kostkę rosołową oraz szklankę wody. Filety z halibuta gotujemy ok. 20 minut.
Filety z ryby podajemy z sosem paprykowym. Całość możemy udekorować koperkiem.