Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Halibut na parze

Halibut na parze

Halibut jest wyborną rybą, po którą zaskakująco rzadko się sięga. A przecież jej przygotowanie jest proste i przyjemne! Z kolei efekt jest naprawdę zachwycający. Czerwona papryka, kostka rosołowa i kilka prostych składników. Z ich połączenia powstanie pyszny obiad, a przepis stanie się jednym z Twoich ulubionych.

Składniki

  • Halibut filet – 4 sztuki
  • Czerwona papryka – 3 sztuki
  • Kostka rosołowa – 1 sztuka
  • Ząbek czosnku – 2 sztuki
  • Papryka słodka – 1 łyżeczka
  • Cebula – 1 sztuka
  • Olej z pestek winogron – 80 mililitrów

Przygotowanie

Filety skrapiamy oliwą i posypujemy szczyptą soli. Paprykę kroimy na mniejsze kawałki (pamiętamy o usunięciu gniazda nasiennego). Cebulę i czosnek obieramy i przecinamy na pół. Wkładamy je do miski i miksujemy razem z resztą oliwy. Teraz do papryki dodajemy kostkę rosołową oraz szklankę wody. Filety z halibuta gotujemy ok. 20 minut.

Filety z ryby podajemy z sosem paprykowym. Całość możemy udekorować koperkiem.

Powiązane posty