Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Kotlety mielone

Kotlety mielone

Tradycyjne kotlety mielone przygotujesz w dosłownie chwilę. Wystarczy kilka prostych przepisów, rozgrzana patelnia i odrobina chęci.

Składniki

  • Mięso mielone (500 gramów)
  • Przyprawa do kotletów mielonych (1 opakowanie)
  • Woda (125 mililitrów)
  • Olej

Przygotowanie

Przygotowujemy przyprawę zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie dodajemy ją do mielonego mięsa i dokładnie mieszamy. Z masy formujemy lekko spłaszczone, grube kotlety. Układamy je na rozgrzanym na patelni oleju i smażymy do momentu uzyskania ciemno złocistej barwy.

Powiązane posty