Soczyste i rozpływające się w ustach mięso, którego nie może zabraknąć na żadnym grillu. Z tym prostym przepisem zachwycisz wszystkich biesiadników.
Składniki
- Piersi kurczaka (4 sztuki)
- Przyprawa do grilla Knorr (1 łyżeczka)
- Sos do grilla (100 mililitrów)
- Oliwa extra vergine (75 mililitrów)
- Miód np. lipowy (4 łyżki)
- Świeży rozmaryn posiekany (1 łyżka)
- Ocet balsamiczny (4 łyżki)
- Grubo zmielony czarny pieprz (1 łyżeczka)
- Ząbki czosnku (3 sztuki)
Przygotowanie
Mięso kroimy na pół, a następnie płaty rozbijamy tłuczkiem do mięsa (oczywiście przez folię). W osobnej misce łączymy ze sobą miód, ocet balsamiczny, przyprawę do grilla, pieprz oraz posiekany czosnek i rozmaryn. W tak przygotowanej marynacie zanurzamy dokładnie mięso z kurczaka.
Mięso grillujemy przez ok. 5 minut z każdej strony na średnio rozgrzanym grillu. Podajemy z gotowym sosem do grilla lub ulubionym ketchupem.