Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Śledzie pod majonezową pierzynką

śledzie pod majonezową pierzynką, screen z YouTube

Przepis na śledzie pod pierzynką z majonezu jest bardzo prosty, a mimo to, pozwala stworzyć wyjątkowo pyszne danie. W dodatku całość zajmuje do 15 minut, dzięki czemu jest to często wykorzystywany sposób na ratunek świątecznego obiadu w ostatniej chwili.

Składniki

  • Śledzie w oleju (400 g)
  • Jabłko (1 sztuka)
  • Majonez (4 łyżki)
  • Sos sałatkowo-czosnkowy (1 opakowanie)
  • Cebula biała (1 sztuka)

Przygotowanie

Na początek śledzie odciskamy z nadmiaru oleju na kawałku ręcznika papierowego, a następnie kroimy je w nieco większe kawałki. Rybę układamy na półmisku, na którym zamierzamy podać pyszne danie.

Teraz obieramy jabłko i cebulę oraz kroimy je w drobną kostkę. Mieszamy je w osobnej misce z majonezem i sosem sałatkowo-czosnkowym. Na koniec, tak powstały kremowy sos, nakładamy na śledzie na półmisku. Staramy się przykryć je w miarę dokładnie.

Śledzie przygotowane w ten sposób będą najlepiej smakować, jeśli jakiś czas spędzą w lodówce i się schłodzą.

Powiązane posty