Wydobądź pełnię smaku z prostych składników. Przenieść swoją kuchnię na zupełnie nowy poziom. Wszystko to w przyjemny i prosty sposób.
Składniki
- Kurczak porcja rosołowa – 1 kg
- Mostek wołowy – 0,6 kg
- Por – 100 g
- Seler – 270 g
- Marchew – 150 g
- Korzeń pietruszki – 50 g
- Cebula – 250 g
- Woda – 5 l
- Piramidka smaku do rosołu – 2 szt.
Przygotowanie
Piekarnik rozgrzewamy do 180 oC. Mięso przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Cebule przecinamy na pół. Dodajemy ją do mięsa i całość pieczemy ok. 15 minut. W tym czasie obieramy resztę warzyw i układamy je na dnie garnka. Dodajemy do nich upieczone mięso, cebulę i 2 piramidki smaku. Zalewamy zimną wodą (najlepiej z kostkami lodu).
Tak przygotowany wywar gotujemy przez 1 godzinę na małym ogniu, a następnie jeszcze przez 2,5 godziny na średnim ogniu.