Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Rosół drobiowo-wołowy

Rosół drobiowo-wołowy

Wydobądź pełnię smaku z prostych składników. Przenieść swoją kuchnię na zupełnie nowy poziom. Wszystko to w przyjemny i prosty sposób.

Składniki

  • Kurczak porcja rosołowa – 1 kg
  • Mostek wołowy – 0,6 kg
  • Por – 100 g
  • Seler – 270 g
  • Marchew – 150 g
  • Korzeń pietruszki – 50 g
  • Cebula – 250 g
  • Woda – 5 l
  • Piramidka smaku do rosołu – 2 szt.

Przygotowanie

Piekarnik rozgrzewamy do 180 oC. Mięso przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Cebule przecinamy na pół. Dodajemy ją do mięsa i całość pieczemy ok. 15 minut. W tym czasie obieramy resztę warzyw i układamy je na dnie garnka. Dodajemy do nich upieczone mięso, cebulę i 2 piramidki smaku. Zalewamy zimną wodą (najlepiej z kostkami lodu).

Tak przygotowany wywar gotujemy przez 1 godzinę na małym ogniu, a następnie jeszcze przez 2,5 godziny na średnim ogniu.

Powiązane posty