Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Sos do ryb

Sos do ryb

Niezastąpiony i lekko kwaśny sos do ryb. Z tym sosem każdy obiad nabierze zupełnie nowego wymiaru. Przekonaj się!

Składniki

  • Sok z kiszonej kapusty (1 szklanka)
  • Sos do pieczeni
  • Śmietana (1 szklanka)
  • Masło (4 dekagramy)
  • Musztarda (2 łyżki)
  • Cebula szalotka (2 sztuki)

Przygotowanie

Cebulę drobno siekamy i szklimy na rozgrzanym na patelni maśle. Następnie dodajemy na patelnię sok z kapusty i gotujemy. Energicznie mieszając zawartość trzepaczką, dodajemy śmietanę. Na koniec dodajemy musztardę i sos do pieczeni. Całość gotujemy ok. 10 minut do połączenia się składników i zagęszczenia sosu do ryb.

Powiązane posty