Prosty i świeży dodatek do obiadu, który przygotujesz w zaledwie kilkanaście minut. Wypełnij miskę witaminami i niepowtarzalnym smakiem.
Składniki
- Pora (1 sztuka)
- Jabłko czerwone (2 sztuki)
- Ogórek konserwowy (2 sztuki)
- Majonez (4 łyżki)
- Sól (szczypta)
- Pieprz (szczypta)
Przygotowanie
Na początek myjemy jabłka i pora. Jabłko przecinamy na pół i usuwamy gniazda nasienne. Ogórki kroimy w ćwiartki. Z kolei pora rozcinamy wzdłuż i ponownie dokładnie płuczemy. Białą część pora kroimy w ok. 2 cm kawałki, a następnie rozdrabniamy ją w misie miksera.
Teraz do tej samej misy dodajemy wszystkie pozostałe składniki. Całość delikatnie rozdrabniamy i przekładamy do salaterki. Tak przygotowana surówka z pora jest gotowa do podania.