Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Dietetyczna zupa z drobiowymi pulpetami 

zupa w talerzu

Wiosna to dobry czas, aby w końcu zadbać o linię. Poza uprawianiem sportu smukłą sylwetkę zapewnia dieta niskokaloryczna. W poczet takich dań na pewno wpisuje się taka odchudzająca zupa, która nasyci nas na długi czas. 

Składniki: 

  • 300 g drobiowego mięsa mielonego 
  • 3 ziemniaki 
  • 1 cebula 
  • 1 marchewka 
  • 2 ząbki czosnku 
  • 2 liście laurowe 
  • olej roślinny 
  • sól 
  • pieprz 

Sposób przygotowania: 

Ziemniaki kroimy w kostkę i umieszczamy w garnku. Następnie gotujemy. 

Z mięsa musimy uformować pulpeciki, które potem dorzucamy do garnka z ziemniakami. Wszystko musi się gotować przez 10 minut. 

Cebulę należy posiekać w małą kostkę i podsmażyć na oleju. Następnie dodajemy posiekany czosnek i marchewki. 

Gdy już wszystkie składniki się podsmażą, umieszczone będą w garnku, gdzie gotują się ziemniaki i pulpeciki. Taką zupę wystarczy doprawić i gotować, aż wszystkie składniki będą miękkie. 

Zupę przed podaniem posypujemy natką pietruszki i świeżym koperkiem. 

Powiązane posty