Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Znakomity pomysł na śniadanie czy kolację. Łatwa do przyrządzenia pasta jajeczna z tuńczykiem jest idealnym dodatkiem do kanapek, a przy tym stanowi wspaniałe urozmaicenie tradycyjnej pasty jajecznej. Jej przygotowanie jest proste i nie wymaga specjalnych umiejętności kulinarnych. Smak zachwyci smakoszy w każdym wieku.

Przygotowanie:
– Tuńczyk w sosie własnym (1 puszka)
– Jajko (6 sztuk)
– Cebula dymka ze szczypiorkiem (1 sztuka)
– Ser żółty w kawałku (100 g)
– Majonez (3 łyżki)
– Sól (szczypta)
– Pieprz (szczypta)

Przygotowanie:
Na początek gotujemy jajka na twardo, a następnie, po ich przestudzeniu, ścieramy je na tarce na dużych oczkach. Opcjonalnie można rozgnieść jajka widelcem. Następnie płuczemy cebulę i kroimy ją w drobną kostkę, a szczypiorek siekamy. Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki.
Teraz do osobnej miski przekładamy odsączonego i rozdrobnionego tuńczyka w sosie własnym. Dodajemy do niego przygotowane wcześniej jajka, starty ser, szczypiorek i cebulę, a także majonez, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy. Pasta jajeczna z tuńczykiem jest gotowa do podania. Można ją wdzięcznie przechowywać nawet przez kilka dni w lodówce w przykrytym pojemniku.

Powiązane posty