Pożywne, zdrowe i zniewalająco smaczne. Wyborne gnocchi z warzywami przygotujesz w 25 minut, a potrzebujesz do nich tylko kilku podstawowych rzeczy, takich jak gotowe gnocchi, bakłażan, szpinak czy przyprawa do spaghetti.
Składniki
- Gnocchi – 300 gramów
- Cukinia – 200 gramów
- Przyprawa do spaghetti bolognese – 1 opakowanie
- Bakłażan – 200 gramów
- Młody szpinak – 100 gramów
- Żółte pomidorki cherry – 200 gramów
- Śmietana 36% UHT – 50 mililitrów
- Olej do smażenia – 4 łyżki
Przygotowanie
Szpinak myjemy i suszymy, a cukinię i bakłażana obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Oba warzywa smażymy przez ok. 3 minuty w garnku. Następnie dolewamy wymieszaną z wodą przyprawę do spaghetti. W tym czasie gotujemy gnocchi zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Odcedzone gnocchi dodajemy do sosu przygotowanego w garnku i mieszamy. Dolewamy śmietanę i całe pomidorki cherry. Danie gotujemy w ten sposób przez ok. 5 minut. Na koniec dodajemy szpinak, mieszamy i przekładamy danie na talerze.