Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Gnocchi z warzywami

Gnocchi z warzywami

Pożywne, zdrowe i zniewalająco smaczne. Wyborne gnocchi z warzywami przygotujesz w 25 minut, a potrzebujesz do nich tylko kilku podstawowych rzeczy.

Składniki

  • Gnocchi – 300 gramów
  • Cukinia – 200 gramów
  • Przyprawa do spaghetti bolognese – 1 opakowanie
  • Bakłażan – 200 gramów
  • Młody szpinak – 100 gramów
  • Żółte pomidorki cherry – 200 gramów
  • Śmietana 36% UHT – 50 mililitrów
  • Olej do smażenia – 4 łyżki

Przygotowanie

Szpinak myjemy i suszymy, a cukinię i bakłażana obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Oba warzywa smażymy przez ok. 3 minuty w garnku. Następnie dolewamy wymieszaną z wodą przyprawę do spaghetti. W tym czasie gotujemy gnocchi zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Odcedzone gnocchi dodajemy do sosu przygotowanego w garnku i mieszamy. Dolewamy śmietanę i całe pomidorki cherry. Danie gotujemy w ten sposób przez ok. 5 minut. Na koniec dodajemy szpinak, mieszamy i przekładamy danie na talerze.

Powiązane posty